Wie ben ik?

Tijdens mijn studie geschiedenis wist ik dat ik bij de televisie wilde gaan werken en heb ik bij de lokale omroep van Utrecht als vrijwilliger een geschiedenisprogramma opgezet. In die periode heb ik onder meer een documentaire gemaakt over Utrecht in WOII. Daarna ben ik aan de slag gegaan als redacteur-verslaggever bij het programma De Ideeënbus van RTL 4. Na een periode als redacteur bij Willem Wever van de NCRV en het verloren liefdes programma Memories van de KRO ben ik jarenlang eindredacteur/samensteller geweest van programma’s als Man bijt hond, DNA Onbekend, Willem Wever, Van de Straat, Family Matters, Lipdub, Achter de Voordeur, Joris’ Wereld (met Joris Linssen), Joris’ Kerstboom, Villa Historica, De Verwondering en Schepper & Co van de NCRV-KRO. In bijna 30 jaar heb ik ruime ervaring opgedaan met zowel redactie, regie, productie als eindredactie.

Sinds 2015 werk ik met veel plezier als zelfstandige. In die periode heb ik diverse televisie programma’s en video producties bedacht en geproduceerd voor bedrijven en omroepen.

Naast mijn werk als redacteur/eindredacteur schreef ik samen met mijn collega en vriend Ben Wijering diverse televisiescenario’s. Ondermeer voor de serie 12 steden 13 ongelukken en de eerste echt Haagse comedy Trooststraat 55.