Ik bedenk en maak videoproducties voor zowel bedrijven als omroepen. Mijn kracht ligt in de videoproducties met een ‘human interest touch’. Ik geloof dat achter iedereen een verhaal schuilt, en dat ik dat verhaal naar boven kan krijgen. Ik maak films, met als het kan enige humor, over echte mensen. Mensen die soms niet eens weten dat zij een verhaal te vertellen hebben. Mensen die trots zijn op wie ze zijn en wat ze doen, maar zich ook kwetsbaar durven op te stellen. In het vertrouwen dat er respectvol mee wordt omgegaan.

Kap Nâh !! 

Kap Nâh !! is een documentaire van Bart Grimbergen Producties voor Omroep West en 2DOC van de NPO. Het is het bijzondere verhaal van het bijzondere verhaal van Marnix Rueb, de tekenaar van de stripheld Haagse Harry. “De iconische stripheld Haagse Harry draagt een campingsmoking, heeft een matje in z’n nek, is groot fan van ADO en loopt al vloekend in het plat Haags door de straten. Grof maar toch zacht van aard. En dat is – gek genoeg – bijna tegengesteld aan zijn geestelijk vader. Humoristisch tekenaar Marnix Rueb was zoon van een Haagse kinderrechter en groeide op in een keurige Haagse buurt. Hoe komt het dat iemand uit een elitair Haags milieu zo’n ruw stripfiguur heeft bedacht?”

De uitzending is op NPO 2 op 18 december 2018.

De collega’s

In deze serie worden statushouders gevolgd die een dag, samen met een Nederlandse collega hun oorspronkelijk beroep uitoefenen. Na zo’n dag is er van twee kanten meer begrip. Deze serie is gemaakt voor RTV Utrecht, Omroep Zeeland en Omroep West.

Ach, wat lèg ik toch te dromen

‘Ach, wat lèg ik toch te dromen’ gaat over de ontstaansgeschiedenis van het Haagse volkslied O, O, Den Haag. Harrie Jekkers neemt u mee naar de plekken die hij in het lied bezingt en is zeldzaam openhartig over zijn jeugd. Ook worden de vragen die nog leven rond dit lied definitief beantwoord; Waarom wilde Harry Jekkers het lied in eerste instantie niet zelf zingen?, wie is toch Harry Klorkestein? En waarom gaat gaat de betekenis van het lied zoveel verder dan het Den Haag van vroeger?

De ontmoeting

In ‘De Ontmoeting’ brengt een presentator vluchtelingen in contact met buurtbewoners van een asielzoekerscentrum om elkaar beter te leren kennen. Een zesdelige serie gemaakt voor Omroep Brabant.

Meeslouwerpolder

De Meeslouwerpolder bij Stompwijk is te klein voor nieuwe ontwikkelingen in de glastuinbouw, zoals schaalvergroting en investeringen in duurzame energie. De Meeslouwerpolder lijkt op termijn dood te bloeden. De gemeente Leidschendam-Voorburg vroeg het bedrijf Over Morgen om samen met ondernemers en bewoners een nieuw ontwikkelingsperspectief voor het gebied te schetsen. Bart Grimbergen Producties maakte een minidocumentaire over dit proces met een hoofdrol voor de kleurrijke bewoners van deze polder.

Trooststraat 55

Trooststraat 55 een project van Bart Grimbergen Producties en is het verhaal van een kleine, onbeduidende post van de Gemeentereiniging in Den Haag, begin jaren tachtig. Het is er een wereldje op zich, op een denkbeeldig adres in de ietwat mistroostige maar moderne Schilderswijk. Met pal ernaast een sjieke buurt met dito bewoners. De vegers zijn maten, komische gasten, soms tegenpolen van mekaar en spreken sappig Haags. Met een gezonde afkeer van werken vertrekken ze iedere morgen om acht uur vanuit de Trooststraat met hun veegkarretjes naar de verschillende straten die geveegd moeten worden.

Libdub

Een lipdub wordt gemaakt door personen of een groep mensen te filmen die ieder een stukje van een (pop)lied meezingen of playbacken. De audio wordt achteraf tijdens de post-productie vervangen door die van het originele nummer.

In de serie ‘Lipdub’ van de NCRV maakt een groep vrienden een lipdub voor een van hen om hem of haar een riem  onder het hart te steken om hij of zij in een moeilijke periode zit. Deze serie gerealiseerd onder de eindredactie van Bart Grimbergen.

Mylene Hanson

Voor Mylene Hanson heeft Bart Grimbergen Producties een compilatie filmpje gemaakt van een optreden van haar met haar bijna 90 jaar oude vader en haar band Whoshedo. Tijdens dit optreden speelde Mylene en haar vader muziek uit de jaren 30 en 40. Haar vader vertelde ook verhalen over zijn muziek en zijn ervaringen tijdens en direct na de oorlog in Indonesië (Nederlands Indië). Een ontroerend filmpje van 15 minuten.

Voorbeelden van producties

  • Het format bedacht voor de serie De Collega’s (over Nederlanders en vluchtelingen met hetzelfde beroep) deze serie is uitgezonden door Omroep West en Omroep Zeeland.
  • Een documentaire ontwikkeld over het Haagse Volklied O, O, den Haag.
  • De serie De Ontmoeting voor omroep Brabant bedacht, geproduceerd en daar ook de eindredactie voor gedaan (Deze serie was een samen werking met het Utrechtse productiebedrijf Beeldland). Documentaire over de Meeslouwerpolder bij Stompwijk geproduceerd voor de gemeente Leidschendam Voorburg en bureau Over Morgen.
  • Een pilot voor een docusoap over een ‘doe-het-zelf bedrijf’ ontwikkeld.
  • Een Lipdub over het lied De Parelvissers geproduceerd voor Omroep Flevoland
  • Een concept voor Kantoorcomedies bedacht en ontwikkeld voor diverse bedrijven.
  • Daarnaast diverse videoproducties geproduceerd voor omroepen en websites van bedrijven.
  • Serie gemaakt over Boswachter Hans voor zijn You Tube kanaal. Boswachter Hans vertelt hierin op een leuke en losse manier aan jonge kinderen over de natuur.