Eindredactie

Bij de KRO-NCRV was ik in de periode 1999-2015 verantwoordelijk voor de eindredactie en samenstelling van programma’s als Man bijt hond, DNA Onbekend, Willem Wever, Van de Straat, Family Matters, Achter de Voordeur, Joris’ Wereld (met Joris Linssen), Joris’ Kerstboom, Villa Historica, Spiritus, De Verwondering en Schepper & Co. Voor Omroep Gelderland was ik in 2015 drie maanden eindredacteur van het programma Christine’s Cultuur Snack.

In Australië heb ik als eindredacteur en ontwikkelaar van het NCRV format Achter de Voordeur (Behind the Front Door) een toelichting gegeven op dit programmaconcept. Deze serie werd geproduceerd door het Australische bedrijf Fremantle Media en uitgezonden door SBS Australië.

In China heb ik als eindredacteur een toelichting gegeven op het NCRV-format Zo vader Zo zoon (Chinese vertaling van dit programma laat ik achterwege). Deze serie loopt nog steeds in China.

Mijn kracht als eindredacteur zit in mijn analytisch vermogen. Daarnaast kijk ik altijd goed naar de teamsamenstelling zodat de mensen in een redactie aanvullend aan elkaar zijn.

Programmamaker/Regisseur

Als zelfstandig regisseur heb ik de afgelopen maanden onder meer de serie De Collega’s gemaakt voor Omroep Zeeland en Omroep West, een documentaire over de Meeslouwerpolder bij Stompwijk, een documentaire over het lied “O, o, Den Haag en diverse items voor websites van bedrijven.

In ontwikkeling zijn een documentaire over Marnix Rueb (de tekenaar van Haagse Harry) en een documentaire over het boek De Onderduikers van Peter Hein.